Milieu

Voor een beter milieu.

 

Zacht, ontkalkt water

Het wassen van het wasgoed gebeurt bij ons met zacht, ontkalkt water i.p.v. het reguliere, harde water. Zacht water draagt bij aan een beter milieu, omdat minder zeep en energie voor de opwarming van het water nodig zijn en de levensduur van de wasmachines wordt verlengd, wat op zijn beurt weer zorgt voor een lager energieverbruik. Een ander voordeel van het gebruik van zacht water is dat de gewassen kleding minder snel slijt en langer zijn kleur behoudt.

Elektronische facturatie

Aangezien we de facturen voor onze klanten per e-mail versturen, bezuinigen we jaarlijks honderden kiloís papier (enveloppen, factuurpapier, stickers) dat meestal na eenmalig gebruik wordt weggegooid. D.m.v. elektronische facturatie, neemt het papiergebruik drastisch af en wordt er een flinke bijdrage geleverd aan een verminderd energiegebruik bij de papierproductie.

Milieuvriendelijk transport

Onze chauffeurs rijden in Peugeot Boxer bussen die voorzien zijn van een BlueHDi motor (Euro6). Dankzij deze motoren, gecombineerd met AdBlue, wordt de uitstoot van CO2, stikstofoxiden (-90%) en fijnstof (-99,9%) drastisch beperkt, wat op zijn ons transport milieuvriendelijker maakt. Ook het start-stopsysteem resulteert voornamelijk in de steden in een lagere CO2-uitstoot.

Onze chauffeurs worden getraind om veilig en efficiŽnt te rijden. Dankzij het ingebouwde fleet-managementsysteem in de bussen kunnen we de meest optimale routes bedenken voor het halen en leveren van het wasgoed.

Duurzame verlichting

In de productiehal en andere werkruimtes binnen de wasserij hangt er duurzame verlichting. Alle lichtpunten in deze ruimtes zijn voorzien van professionele LED verlichting. LED verlichting is 90% zuiniger dan standaard verlichting (gloeilampen) en stoot door dit lage energieverbruik veel minder CO2 uit. Dit maakt LED momenteel de duurzaamste vorm van verlichting.