MVO

Verduurzaming voor nu en voor de toekomst.

Als familiebedrijf is WASSERIJ JEKERKWARTIER betrokken bij een goede leefen werkomgeving. Een lange termijnvisie is hierbij van belang. Wij doen ons uiterste best om op zo veel mogelijk manieren het milieu zo min mogelijk te belasten en ons in te zetten  voor de maatschappij. Dit doen wij d.m.v. een aantal essentiële aspecten binnen onze bedrijfsvoering milieuen maatschappijvriendelijk aan te passen. Ons proces van verduurzaming is nog niet voltooid wij blijven duurzaam innoveren. Inmiddels hebben wij o.a. het volgende gedaan:

Milieu.

Duurzame Christeyns® wasmiddelen.

Door het gebruik van professionele Christeyns® wasmiddelen wassen wij de kleding van onze klanten op een duurzame manier, wat beter is voor het milieu. De wasmiddelen voldoen namelijk aan strenge Europese (milieu)richtlijnen, zijn biologisch afbreekbaar en bevatten o.a. geen fosfaten. Dit vermindert drastisch de milieu impact van ons productieproces.

Zacht (ontkalkt) water.

Het gebruik van ontkalkt water resulteert in energiereductie voor het opwarmen van het water en een langere levensduur van het persoonsgebonden wasgoed én ons kwalitatief hoogstaande en duurzame Miele Professional® machinepark. Ook vindt er CO2 reductie plaats door het tegengaan van kalkaanslag. 

Euro 6 wagenpark.

Moderne Peugeot Boxer® en Opel Molvano® bussen: Euro 6 motoren gecombineerd met het start stopsysteem (in de steden) resulteert in een drastische afname van A) CO2 B) stikstofoxiden ( 90%) en C) fijnstof (99,9%). Ook rijden onze chauffeurs de meest optimale routes, m.b.v. het ingebouwde fleetmanagementsysteem.

Gecertificeerde verbouwing bedrijfspand & LED verlichting.

Het bedrijfspand is voor een groot deel bekleed met duurzame Ecoboards® en kunststof kozijnen. Dit voldoet aan de duurzame bouwcertificeringen BREEAM en LEED.
LED is de meeste duurzame vorm van verlichting. 90% energiereductie t.o.v. gloei en halogeenlampen en een langere levensduur.

Duurzame Curver® wasmanden.

De herkenbare Curver® wasmanden die iedere klant van ons krijgt zijn gemaakt van minimaal 70% gerecycled plastic en zijn 100% recyclebaar. Ze voldoen o.a. hierdoor aan de strenge internationale milieu standaarden-en certificeringen. 
Ook zijn ze gemakkelijk schoon te maken én te houden: hygiëne is namelijk van uiterst belang.

Sponsoring.

WASSERIJ JEKERKWARTIER is trotse (bord)sponsor van sportclubs in Limburg en Noord-Brabant. Onze filosofie is dat we iets terug willen doen voor de lokale (wijk)gemeenschap waar wij onze diensten verlenen bij de plaatselijke zorglocaties en klinieken. Wij vinden het belangrijk om sportclubs te steunen omdat dit plekken zijn waar jong en oud sportief en sociaal bezig zijn.

Aanmeldformulier

Wilt u uzelf of een ander aanmelden als klant (persoonsgebonden wasgoed), vul dan de gegevens in via het aanmeldformulier. Dit is géén contract.

*Indien u automatische incasso wenst, vragen wij u dit hier in te vullen. Dit is niet verplicht.

Opzegtermijn: 1 kalendermaand (geldt niet voor: Maastricht Vitala+)